Välimeren brunssipiirakka / uunimunakas
n. 10 palaa
30 minuuttia
helppo
Ainekset
10 kananmunaa
200 g ranskankermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
pari kesäsipulin vartta tai puolikas purjo
1 rasia kirsikkatomaatteja
50 g oliiveja
150 g juustoraastetta (emmental)
Lisäksi pinnalle:
65 g baby pinaattia tai rucolaa
puolikas kurkku
200 g fetajuustoa
0,5 dl tuoretta tilliä
pari suihkausta DAVA Extra-Neitsytoliiviöljyspraytä
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vuoraa uunivuoka tai pyöreä piirasvuoka (halk. noin 25 cm) leivinpaperilla.
- Riko kanamunat kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri sekä hienonnettu sipuli.
- Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita.
- Kaada massa vuokaan ja asettele pinnalle kirsikkatomaatit ja oliivit.
- Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista noin 20 minuuttia kunnes munakas on täysin hyytynyt.
- Valmista lisäkesalaatti ja asettele sitä hieman jäähtyneen munakkaan päälle.
- Suihkauta annoksen päälle DAVA Extra-Neitsytoliiviöljyspraytä oman maun mukaan.
