Kananmuna kuuluu pinaattikeittoon – ja miksei muihinkin!

Kananmuna kuuluu pinaattikeittoon – ja miksei muihinkin!

Pinaattikeitto kananmunalla on klassikkoruoka ja kananmunan rooli siinä on jopa itsestäänselvyys. Yhdistelmä tulee tutuksi suomalaisille vähintäänkin kouluruokailussa. Kananmuna tuo keittoon täyteläistä makua sekä lisää proteiinia, minkä avulla nälkäkään ei tunnu yllättävän yhtä nopeasti kuin ilman. Kananmuna on erityisen hyvä proteiinilähde kasvisruokia täydentämään, sillä sen proteiini sisältää kaikkia ihmiselle välttämättömiä aminohappoja. Pelkästään kasviksista niiden saaminen on hyvin haastavaa. Kananmunalla on siis pinaattikeitossa monta tärkeää tehtävää!

Kananmunan ei tarvitse aina kellua keitossa puolikkaina paloina, joiden pilkkominen saattaa lusikalla olla välillä haastavakin tehtävä. Vaihtelua saat leikkaamalla kananmunan välillä eri muotoon: leikkaa se koristeellisesti, paloittele, viipaloi tai rouhi! Suutuntuma on silloin vähän erilainen ja esim. rouhitun kanamunan voi vaikka sekoittaa keiton joukkoon.

Myös monet muut kasvispohjaiset keitot kaipaavat lisää proteiinia. Miksi siis et kokeilisi kananmunaa myös niihin? Esimerkiksi porkkanasosekeitto, punajuurisosekeitto ja tomaattivuohenjuustokeitto saavat uusia ulottuvuuksia kananmunasta. Katso reseptivinkkimme keittoihin täältä. Teet sitten keiton itse tai käytät suosittuja valmiita keittoja, kananmunan avulla annos on ruokaisampi ja ravintosisältö täydentyy mukavasti.

Tutustu resepteihin

Pinaattikeitto

Punajuurisosekeitto

Porkkanasosekeitto

Tomaattivuohenjuustokeitto