Eaton mess
Käytä tähteeksi jääneet valkuaiset tähän legendaariseen brittiläiseen jälkiruokaan. Lisäksi tarvitset vain sokeria, kermaa, marjoja sekä keksimuruja. Supernopean jälkkärin marengin valmistamiseen ei tarvita uunia vaan tehdäänkin tällä kertaa pehmeä, eli sveitsiläinen marenki.
Ainekset
Sveitsiläinen marenki
4 Kultamunan valkuaista
200 g erikoishienoa sokeria
Eaton Mess
1 dl kermaa
2-3 dl marjoja oman maun mukaan (tuoreita tai pakastettuja)
1 dl keksimuruja
1-2 dl sveitsiläistä marenkia
Tee näin
Sveitsiläinen marenki
Lämmitä valkuais-sokeriseos vesihauteessa 60 asteiseksi. Käytä lämpömittaria varmistaaksesi oikean lämpötilan.
Ota seos pois vesihauteesta ja vatkaa sitä sähkövatkaimella tai koneella, kunnes seos on saavuttanut huoneenlämpöisenä kiiltävän ja jämäkän koostumuksen. Tämä voi kestää muutaman minuutin.
Eaton Mess
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää marjat ja keksimurut kerman joukkoon.
Lisää Sveitsiläinen marenki joukkoon. Sekoita ainekset varovasti yhteen, jotta ne sekoittuvat, mutta marjat säilyttävät rakenteensa.
Tarjoile Eaton Mess heti.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista