Huippukokkien maailmanluokan menu: Tamago
Tamago on suolaisenmakea rullattu japanilainen munakas. Sasun käsissä tehdään perinteistä japanilaista käyttäjäystävällisempi ja kermaisempi versio.
Ainekset
Ainekset
6 munaa
1 rkl mirin (makea riisiviini)
1 rkl soijakastike
1,5 rkl sokeria
0,75 dl kermaa
Tee näin
Kuumenna uuni 150 asteeseen.
Voitele uuninkestävä astia kevyesti esimerkiksi voilla tai öljyllä.
Riko munat kulhoon ja sekoita ne kevyesti, jotta rakenne rikkoutuu, mutta valkuaiset ja keltuaiset eivät sekoitu liikaa.
Lisää mirin, soijakastike, sokeri ja kerma munien joukkoon. Sekoita tasaisesti, tarpeen vaatiessa siivilöi.
Kaada seos uuninkestävään astiaan.
Laita astia uuniin esilämmitetylle 150 asteen lämmölle ja anna munaseoksen hyytyä noin 10 minuutin ajan.
Laske uunin lämpötila 90 asteeseen ja jatka kypsentämistä 35-55 minuuttia, kunnes tamago on hyytynyt haluamallasi tavalla. Kokeile kypsyyttä cocktailtikulla: jos tikkuun ei jää märkää taikinaa, tamago on kypsää.
Ota astia pois uunista ja anna tamagon jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Huomioita
Kypsennysaika vaihtelee uunista riippuen, joten seuraa tamagon kypsymistä ja säädä tarvittaessa aikaa.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista