Perinteinen pasta carbonara

Pasta carbonara

Tiesitkö, että aitoon pasta carbonara -reseptiin ei kuulu kermaa? Tämä mehevä ja maukas klassikko syntyy nopeasti pekonista, kananmunan keltuaisista, parmesan- tai pecorinoraasteesta ja tietenkin pastasta. Mustapippuria unohtamatta.


Ainekset

Ainekset
150 g tagliatelle-pastaa
3 kpl M-L kokoista Kultamunan keltuaista
150-200 g pecorino- tai parmesaaniraastetta
150 g quancialea tai pekonia
pippuria
suolaa

Tee näin

Raasta pecorino kulhoon ja lisää siihen kananmunankeltuaiset. Sekoita hyvin, kunnes seos muodostaa paksun tahnan. Mausta seos reilulla määrällä pippuria ja lisää tarvittaessa lisää juustoa halutun koostumuksen saavuttamiseksi.

Laita vesi kiehumaan isossa kattilassa. Kun vesi kiehuu, suolaa se runsaasti, niin että se muistuttaa suolaista merivettä. Lisää sitten tagliatelle-pasta kiehuvaan veteen ja keitä, kunnes pasta on al dente. Valuta pasta hyvin ja säästä hieman pastavettä.

Leikkaa quanciale tai pekoni pieniksi kuutioiksi. Paista ne pannulla rapeiksi. Ota muutama pala sivuun koristeeksi.

Lisää pannulle, jossa on paistettu quanciale/pekoni, hieman vettä (n. 0,5 dl) heti paistamisen jälkeen ja sekoita. Voit käyttää myös pastan keitinvettä. Sekoita varovasti, sillä voi roiskua.

Laita pannu pois päältä. Nosta valutettu pasta pannulle ja lisää päälle kananmunankeltuais-juustoseos.

Kiehauta pasta ja kastike nopeasti yhdessä, jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos muodostaa muutaman kuplan. Ota sitten pois lämmöltä.

Tarjoile välittömästi. Koristele annokset lisäämällä päälle juustoraastetta, rouhittua pippuria ja rapeita quanciale- tai pekonipaloja.