Huippukokkien maailman­luokan menu: Scotch egg

Huippukokkien maailman­luokan menu: Scotch egg

Scotch egg eli lihalla päällystetty paneroitu kananmuna on perienglantilainen brunssi- ja piknik-eväs, joka voidaan syödä kuumana tai kylmänä. Se ei ole hirveän vaikea valmistaa, mutta tällä bravuurilla voit yllättää vieraasi. Voit tehdä kuten Alessandro ja käyttää lihan sijasta siskonmakkaraa.


Ainekset

Massa
5 siskonmakkaraa
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
5 rkl maizenaa
3 tl vettä
1 tl suolaa

Lisäksi
5 kpl S/M kokoisia kananmunia
Vehnäjauhoja leivitykseen
Kananmunaa leivitykseen
Korppu- tai pankojauhoja

Tee näin

Keitä S/M kokoiset kananmunat kiehuvassa vedessä noin 3 minuuttia ja jäähdytä ne heti jäävedessä.

Valmista makkaramassa seuraavasti:

Poista siskonmakkaroiden kuoret ja laita massa kulhoon.

Lisää savupaprikajauhe, cayennepippuri, maizena, vesi ja suola. Sekoita hyvin, kunnes ainekset ovat tasaisesti sekoittuneet.

Kuori kananmunat ja kääri ne makkaramassan sisään, muotoillen niistä palloja.

Valmista leivitysseos:

Pyörittele makkaramuna ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppu-tai pankojauhoissa.

Kuumenna öljy friteerauslämpötilaan 190 asteeseen. Friteeraa makkaramunia öljyssä noin 3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Siirrä friteeratut makkaramunat uuniin ja paista niitä 190 asteessa noin 10 minuuttia, jotta varmistat niiden kypsymisen sisältä.

Ota scotch eggit uunista, halkaise ja tarjoile ne heti.

Huomioita

Varmista, että öljy on kuumaa ennen friteeraamista, jotta scotch eggit saavat kauniin kullanruskean värin.