Hyppää sisältöön
Sasun kananmunakastike kalalle
Ruokaa omasta maasta -merkki

Kananmunakastike

Kananmunakastikkeen teko alkaa perinteisen valkokastikkeen valmistuksesta. Sekaan pilkotaan keitettyjä kananmunia ja lisätään piparjuurta maun mukaan. Valkoviinietikka ja tilli viimeistelevät tämän klassisen kalakaverin.


Ainekset

3 rkl vehnäjauhoja
40 g voita
5 dl maitoa
3 isoa tl piparjuuritahnaa
3 keitettyä Kultamunaa (keitä noin 8 minuuttia)
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkoviinietikkaa
leikattua tilliä maun mukaan

Tee näin

Aloita sulattamalla voi kattilassa keskilämmöllä.

Lisää vehnäjauhot voisulaan ja sekoita hyvin. Anna jauhojen kypsyä muutaman minuutin ajan, jotta saat niihin kevyen pähkinäisen maun.

Lisää maito vähitellen jauhojen ja voin sekaan. Sekoita koko ajan varovasti, jotta vältät paakkuja. Anna kastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua.

Kun kastike on saavuttanut haluamasi paksuuden, lisää piparjuuritahna. Sekoita hyvin, jotta maut tasaantuvat.

Kuori keitetyt kananmunat, pilko ne ja lisää kastikkeeseen.

Lisää suola ja valkoviinietikka. Sekoita varovasti.

Viimeistele kastike silputulla tillillä.

Huippukokkien maailmanluokan menu -reseptit

Huippukokkien maailman­luokan menu: Scotch egg

Lue lisää

Huippukokkien maailman­luokan menu: Semifreddo

Lue lisää

Huippukokkien maailman­luokan menu: Tamago

Lue lisää

Alessandron ja Sasun muut reseptit

Bearnaisekastike

Lue lisää

Eaton mess

Lue lisää

Pasta carbonara

Lue lisää

Soijaglaseerattu tamago

Lue lisää