Kananmunakastike
Kananmunakastikkeen teko alkaa perinteisen valkokastikkeen valmistuksesta. Sekaan pilkotaan keitettyjä kananmunia ja lisätään piparjuurta maun mukaan. Valkoviinietikka ja tilli viimeistelevät tämän klassisen kalakaverin.
Ainekset
3 rkl vehnäjauhoja
40 g voita
5 dl maitoa
3 isoa tl piparjuuritahnaa
3 keitettyä Kultamunaa (keitä noin 8 minuuttia)
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkoviinietikkaa
leikattua tilliä maun mukaan
Tee näin
Aloita sulattamalla voi kattilassa keskilämmöllä.
Lisää vehnäjauhot voisulaan ja sekoita hyvin. Anna jauhojen kypsyä muutaman minuutin ajan, jotta saat niihin kevyen pähkinäisen maun.
Lisää maito vähitellen jauhojen ja voin sekaan. Sekoita koko ajan varovasti, jotta vältät paakkuja. Anna kastikkeen kiehahtaa ja paksuuntua.
Kun kastike on saavuttanut haluamasi paksuuden, lisää piparjuuritahna. Sekoita hyvin, jotta maut tasaantuvat.
Kuori keitetyt kananmunat, pilko ne ja lisää kastikkeeseen.
Lisää suola ja valkoviinietikka. Sekoita varovasti.
Viimeistele kastike silputulla tillillä.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista