Joulutortut porotäytteellä
10 kpl
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
5 lehtitaikinalevyä
1 kultamunan vapaan kananmuna
1 rkl seesaminsiemeniä
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
1 pieni punasipuli
Nippu tuoretta persiljaa
120 g smetanaa
100 g ranskankermaa
Ripaus suolaa ja pippuria
1 tl sitruunanmehua
Tee näin
Muotoile sulaneista lehtitaikinalevyistä tähtitorttuja. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja voitele tortut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.
Anna torttujen jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Hienonna poroleikkele, punasipuli ja persilja. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon smetana ja ranskankerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Paina jäähtyneitten torttujen keskelle syvennys lusikalla ja täytä tortut porotäytteellä. Nauti esimerkiksi glögin kera.