Hyppää sisältöön
Joulutortut porotäytteellä
Ruokaa omasta maasta -merkki

Joulutortut porotäytteellä

10 kpl

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

5 lehtitaikinalevyä
1 kultamunan vapaan kananmuna
1 rkl seesaminsiemeniä
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
1 pieni punasipuli
Nippu tuoretta persiljaa
120 g smetanaa
100 g ranskankermaa
Ripaus suolaa ja pippuria
1 tl sitruunanmehua

Tee näin

Muotoile sulaneista lehtitaikinalevyistä tähtitorttuja. Riko kananmunan rakenne kulhossa ja voitele tortut. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

Anna torttujen jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte. Hienonna poroleikkele, punasipuli ja persilja. Laita ne kulhoon ja lisää joukkoon smetana ja ranskankerma. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.

Paina jäähtyneitten torttujen keskelle syvennys lusikalla ja täytä tortut porotäytteellä. Nauti esimerkiksi glögin kera.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää