Runebergin tortut
4 kpl
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
100 g voita
1 dl sokeria
1 kultamunan vapaan kananmuna
1.5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl kaardemummaa
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl piparimurskaa
3/4 dl vispikermaa
Vuokien voiteluun 1 rkl voita ja korppujauhoja
Torttujen pinnalle sokerikuorrutetta ja vadelmahilloa
Tee näin
Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmunaa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina voideltuun ja jauhotettuihin torttuvuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin. Paista 175-asteissa uunissa 20-25 minuuttia.
Kumoa lämpinä vuoista. Koristele jäähtyneet tortut sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista