Runebergin tortut

Runebergin tortut

4 kpl

 

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017

 


Ainekset

100 g voita

1 dl sokeria

1 kultamunan vapaan kananmuna

1.5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl kaardemummaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl mantelijauhetta

0,5 dl piparimurskaa

3/4 dl vispikermaa

Vuokien voiteluun 1 rkl voita ja korppujauhoja

Torttujen pinnalle sokerikuorrutetta ja vadelmahilloa

Tee näin

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmunaa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina voideltuun ja jauhotettuihin torttuvuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin. Paista 175-asteissa uunissa 20-25 minuuttia.

Kumoa lämpinä vuoista. Koristele jäähtyneet tortut sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.