Hyppää sisältöön
Runebergin tortut
Ruokaa omasta maasta -merkki

Runebergin tortut

4 kpl

 

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017

 


Ainekset

100 g voita

1 dl sokeria

1 kultamunan vapaan kananmuna

1.5 dl vehnäjauhoja

1/2 tl kaardemummaa

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl mantelijauhetta

0,5 dl piparimurskaa

3/4 dl vispikermaa

Vuokien voiteluun 1 rkl voita ja korppujauhoja

Torttujen pinnalle sokerikuorrutetta ja vadelmahilloa

Tee näin

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kananmunaa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita kananmunaseokseen vuorotellen kerman kanssa. Kääntele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

Jaa taikina voideltuun ja jauhotettuihin torttuvuokiin tai uunin kestäviin kahvikuppeihin. Paista 175-asteissa uunissa 20-25 minuuttia.

Kumoa lämpinä vuoista. Koristele jäähtyneet tortut sokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää