Marengit
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
3 Kultamunan vapaan kananmunaa
1,5 dl sokeria
3/4 tl suolaa ja halutessasi marenkien päälle hiukan lisää
1 tl (punaista) pastaväriä
Tee näin
Erottele kananmunista valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes marenkivaahto on kovaa ja pysyy vatkauskulhossa myös kulho ylösalaisin. Lisää joukkoon suola ja vatkaa vielä hetki.
Laita pursotinpussiin tylla ja tee pastaväristä pyrsotinpussin reunoille punasia viivoja, näin saat marenkeihin marmoroidun kuvion. Kaavi marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit pellille leivinpaperin päälle. Halutessasi voit ripotella marenkien pinnalle vielä hiukan sormisuolaa taittamaan makeutta.
Paista 90-asteisessa uunissa n. 75 min, kunnes marenkien pinta on kova. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista