Hyppää sisältöön
Marengit
Ruokaa omasta maasta -merkki

Marengit

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

3 Kultamunan vapaan kananmunaa

1,5 dl sokeria

3/4 tl suolaa ja halutessasi marenkien päälle hiukan lisää

1 tl (punaista) pastaväriä

Tee näin

Erottele kananmunista valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes marenkivaahto on kovaa ja pysyy vatkauskulhossa myös kulho ylösalaisin. Lisää joukkoon suola ja vatkaa vielä hetki.

Laita pursotinpussiin tylla ja tee pastaväristä pyrsotinpussin reunoille punasia viivoja, näin saat marenkeihin marmoroidun kuvion. Kaavi marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit pellille leivinpaperin päälle. Halutessasi voit ripotella marenkien pinnalle vielä hiukan sormisuolaa taittamaan makeutta.

Paista 90-asteisessa uunissa n. 75 min, kunnes marenkien pinta on kova. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää