Marengit

Marengit

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

3 Kultamunan vapaan kananmunaa

1,5 dl sokeria

3/4 tl suolaa ja halutessasi marenkien päälle hiukan lisää

1 tl (punaista) pastaväriä

Tee näin

Erottele kananmunista valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa muutaman minuutin ajan, kunnes marenkivaahto on kovaa ja pysyy vatkauskulhossa myös kulho ylösalaisin. Lisää joukkoon suola ja vatkaa vielä hetki.

Laita pursotinpussiin tylla ja tee pastaväristä pyrsotinpussin reunoille punasia viivoja, näin saat marenkeihin marmoroidun kuvion. Kaavi marenkimassa pursotinpussiin ja pursota marengit pellille leivinpaperin päälle. Halutessasi voit ripotella marenkien pinnalle vielä hiukan sormisuolaa taittamaan makeutta.

Paista 90-asteisessa uunissa n. 75 min, kunnes marenkien pinta on kova. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.