Pannari & mintulla maustettu marjahillo
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
8 dl maitoa
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
80 g voita
Mintulla maustettu mustikkahillo:
5 dl marjoja (esim mustikkaa ja mustaherukkaa)
2 dl hillosokeria
1 rkl vettä
20 lehteä tuoretta minttua
Tee näin
Mittaa kulhoon puolet maidosta, jauhot ja suola ja riko joukkoon 4 munaa.
Vispaa tasaiseksi. Lisää joukkoon loput maidot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.
Mittaa voi pellille ja kuumenna korkeareunainen uunipelti 220-asteisessa uunissa niin että voi sulaa. Levitä voisula tasaisesti ja kaada taikina kuuman voin päälle.
Paista 15-20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä.
Tarjoile hillon kera.
Mintulla maustettu mustikkahillo:
Laita marjat, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoittele n. 10 min. Mausta kuuma hillo mintulla ja anna jäähtyä.