Pannari
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
8 dl maitoa
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
80 g voita
Mintulla maustettu mustikkahillo:
5 dl marjoja (esim mustikkaa ja mustaherukkaa)
2 dl hillosokeria
1 rkl vettä
20 lehteä tuoretta minttua
Tee näin
Mittaa kulhoon puolet maidosta, jauhot ja suola ja riko joukkoon 4 munaa.
Vispaa tasaiseksi. Lisää joukkoon loput maidot ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.
Mittaa voi pellille ja kuumenna korkeareunainen uunipelti 220-asteisessa uunissa niin että voi sulaa. Levitä voisula tasaisesti ja kaada taikina kuuman voin päälle.
Paista 15-20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä.
Tarjoile hillon kera.
Mintulla maustettu mustikkahillo:
Laita marjat, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoittele n. 10 min. Mausta kuuma hillo mintulla ja anna jäähtyä.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista