Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

8 dl maitoa
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
80 g voita

Mintulla maustettu mustikkahillo:

5 dl marjoja (esim mustikkaa ja mustaherukkaa)
2 dl hillosokeria
1 rkl vettä
20 lehteä tuoretta minttua

Tee näin

Mittaa kulhoon puolet maidosta, jauhot ja suola ja riko joukkoon 4 munaa.

Vispaa tasaiseksi. Lisää joukkoon loput maidot ja sekoita tasaiseksi.

Anna taikinan turvota 15-30 minuuttia.

Mittaa voi pellille ja kuumenna korkeareunainen uunipelti 220-asteisessa uunissa niin että voi sulaa. Levitä voisula tasaisesti ja kaada taikina kuuman voin päälle.

Paista 15-20 minuuttia tai kunnes pannari on kypsä.

Tarjoile hillon kera.

Mintulla maustettu mustikkahillo:

Laita marjat, vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja sekoittele n. 10 min. Mausta kuuma hillo mintulla ja anna jäähtyä.