Keväiset broccoliinipiiraat

Keväiset broccoliinipiiraat

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

(10 kpl)

5 lehtitaikinalevyä sulatettuna
100 g broccoliineja
100 g valkosipulituorejuustoa
50 g creme fraichea
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 Kultamunan luomu kananmunaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilihiutaleita
1/2 tl mustapippuria
2 tl sitruunanmehua
3 rkl pinjansiemeniä

Tee näin

Paloittele broccoliinit; varret n. 1 cm paloiksi ja nuput n. 2 cm paloiksi. Sekoita tuorejuusto, creme fraiche ja hunaja tasaiseksi seokseksi. Riko joukkoon 1 kananmuna, lisää mausteet ja sitruuna. Sekoita tasaiseksi ja siirrä odottamaan jääkaappiin.

Puolita lehtitaikinalevyt ja tee levyjen puoleen väliin asti, 1 cm reunoista, viillot. Siirrä valmiit lehtitaikinat pellille leivinpaperin päälle. Riko kananmuna kulhoon, vispaa rakenne rikki ja mausta suolalla. Voitele lehtitaikinapohjat ja esipaista 225-asteisessa uunissa n. 8 minuuttia.

Esikeitä broccoliineja suolalla maustetussa vedessä minuutin ajan. Huuhtele kylmällä vedellä. Paahda pinjansiemenet kuivalle kuumalla pannulla. Täytä esipaistetut pohjat tuorejuustotäytteellä ja asettele päälle broccoliinit. Paista vielä n. 7 minuuttia. Anna jäähtyä hiukan ja viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ennen tarjoilua.