Suklaiset mokkapalat

Suklaiset mokkapalat

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

200 g voita
100 g tummaa suklaata
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa

Kuorrutus:

100 g voita
1 dl kahvia
7 dl tomusokeria
3 rkl leivontakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Pinnalle nonparelleja

Tee näin

Sulata voi ja suklaa ja siirrä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Lisää kuivat aineet, suklaavoiseos ja maito vuorotellen taikinaan. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Siivolöi muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan pinnalle. Koristele nonparelleilla.