Suklaiset mokkapalat
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
200 g voita
100 g tummaa suklaata
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
3,5 dl sokeria
5,5 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1,5 dl maitoa
Kuorrutus:
100 g voita
1 dl kahvia
7 dl tomusokeria
3 rkl leivontakaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Pinnalle nonparelleja
Tee näin
Sulata voi ja suklaa ja siirrä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää kuivat aineet, suklaavoiseos ja maito vuorotellen taikinaan. Kääntele taikina nuolijalla tasaiseksi. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Sulata kuorrutteen voi kattilassa. Siivolöi muut ainekset joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan pinnalle. Koristele nonparelleilla.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista