Hyppää sisältöön
Feta-pinaattipasteijat
Ruokaa omasta maasta -merkki

Feta-pinaattipasteijat

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

5 lehtitaikinalevyä

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl oliiviöljyä

80 g babypinaattia

2 rkl persiljaa hienonnettuna

3/4 tl suolaa ja mustapippuria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g fetaa

2 Kultamunan vapaan kananmunaa

1 rkl seesaminsiemeniä

Tee näin

Sulata lehtitaikinalevyt.

Hienonna sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja paista vielä hetki. Siirrä jäähtymään.

Murskaa feta tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon 1 kananmuna, persilja, suola, pippuri ja pinaattiseos ja sekoita tasaiseksi. Riko toinen kananmuna kulhoon voitelua varten ja sekoita joukkoon ripas suolaa.

Halkaise lehtitaikinalevyt ja lisää päälle nokare täytettä. Taittele kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Siirrä pellille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min ja nauti esimerkiksi vihersalaatin kera.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää