Feta-pinaattipasteijat
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
5 lehtitaikinalevyä
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
80 g babypinaattia
2 rkl persiljaa hienonnettuna
3/4 tl suolaa ja mustapippuria
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g fetaa
2 Kultamunan vapaan kananmunaa
1 rkl seesaminsiemeniä
Tee näin
Sulata lehtitaikinalevyt.
Hienonna sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja paista vielä hetki. Siirrä jäähtymään.
Murskaa feta tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon 1 kananmuna, persilja, suola, pippuri ja pinaattiseos ja sekoita tasaiseksi. Riko toinen kananmuna kulhoon voitelua varten ja sekoita joukkoon ripas suolaa.
Halkaise lehtitaikinalevyt ja lisää päälle nokare täytettä. Taittele kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Siirrä pellille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min ja nauti esimerkiksi vihersalaatin kera.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista