Feta-pinaattipasteijat

Feta-pinaattipasteijat

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

5 lehtitaikinalevyä

1 punasipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl oliiviöljyä

80 g babypinaattia

2 rkl persiljaa hienonnettuna

3/4 tl suolaa ja mustapippuria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g fetaa

2 Kultamunan vapaan kananmunaa

1 rkl seesaminsiemeniä

Tee näin

Sulata lehtitaikinalevyt.

Hienonna sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pinaatti ja paista vielä hetki. Siirrä jäähtymään.

Murskaa feta tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon 1 kananmuna, persilja, suola, pippuri ja pinaattiseos ja sekoita tasaiseksi. Riko toinen kananmuna kulhoon voitelua varten ja sekoita joukkoon ripas suolaa.

Halkaise lehtitaikinalevyt ja lisää päälle nokare täytettä. Taittele kolmion muotoisiksi pasteijoiksi ja painele reunat kiinni haarukalla. Siirrä pellille, voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa n. 15 min ja nauti esimerkiksi vihersalaatin kera.