Puolukkapavlova
10 annosta
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
Marenkipohja:
4 Kultamunan vapaan kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 tl etikkaa
1,5 tl maissitärkkelystä
1 tl öljyä leivinpaperin voiteluun
Täytteet:
2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl sokeroituja puolukoita (5 dl puolukoita ja 2 rkl sokeria)
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1 dl kinuskikastiketta
Tee näin
Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Lisää etikka ja maissitärkkelys ja vatkaa vielä hetken ajan.
Levitä marenkimassa pellille öljytyn leivinpaperin päälle. Muotoile keskelle syvennys täytteitä varten. Paista 110-asteisessa uunissa n. 1,5 h. Anna jäähtyä ja siirrä tarjoilulautaselle.
Vatkaa kerma ja rahka tukevaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä 3 dl puolukoita marenkipohjan päälle. Levitä päällä kermavaahto.
Viimeistele ripottelemalla päälle loput puolukat, paahdetut mantelilastut ja hieman kinuskikastiketta. Nauti esimerkiksi kahvin kera.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista