Puolukkapavlova

Puolukkapavlova

10 annosta

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

Marenkipohja:

4 Kultamunan vapaan kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 tl etikkaa
1,5 tl maissitärkkelystä
1 tl öljyä leivinpaperin voiteluun

Täytteet:

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl sokeroituja puolukoita (5 dl puolukoita ja 2 rkl sokeria)
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1 dl kinuskikastiketta

Tee näin

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Lisää etikka ja maissitärkkelys ja vatkaa vielä hetken ajan.

Levitä marenkimassa pellille öljytyn leivinpaperin päälle. Muotoile keskelle syvennys täytteitä varten. Paista 110-asteisessa uunissa n. 1,5 h. Anna jäähtyä ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kerma ja rahka tukevaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä 3 dl puolukoita marenkipohjan päälle. Levitä päällä kermavaahto.

Viimeistele ripottelemalla päälle loput puolukat, paahdetut mantelilastut ja hieman kinuskikastiketta. Nauti esimerkiksi kahvin kera.