Hyppää sisältöön
Puolukkapavlova
Ruokaa omasta maasta -merkki

Puolukkapavlova

10 annosta

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

Marenkipohja:

4 Kultamunan vapaan kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 tl etikkaa
1,5 tl maissitärkkelystä
1 tl öljyä leivinpaperin voiteluun

Täytteet:

2 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl sokeroituja puolukoita (5 dl puolukoita ja 2 rkl sokeria)
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1 dl kinuskikastiketta

Tee näin

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Lisää etikka ja maissitärkkelys ja vatkaa vielä hetken ajan.

Levitä marenkimassa pellille öljytyn leivinpaperin päälle. Muotoile keskelle syvennys täytteitä varten. Paista 110-asteisessa uunissa n. 1,5 h. Anna jäähtyä ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vatkaa kerma ja rahka tukevaksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä 3 dl puolukoita marenkipohjan päälle. Levitä päällä kermavaahto.

Viimeistele ripottelemalla päälle loput puolukat, paahdetut mantelilastut ja hieman kinuskikastiketta. Nauti esimerkiksi kahvin kera.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää