Pellillinen omenapiirakkaa

Pellillinen omenapiirakkaa

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

Taikina:
5 Kultamunan vapaan kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vehnäleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa

Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelirouhetta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl juoksevaa rasvaa

1 kg omenoita
1/2 dl ruokokidesokeria

 

Tee näin

Riko kananmunat isoon kulhoon. Vatkaa sokerin kanssa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä kananmuna-sokeriseos, kuivat aineet ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada tainina uunipellille leivinpaperin päälle.
Valmista muruseos sekoittamalla kuivat aineet ja juokseva rasva keskenään.

Viipaloi omenat. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele päälle ruokokidesokeri ja muruseos. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä hiukan ja nauti vaniljakastikkeen kera.