Hyppää sisältöön
Pellillinen omenapiirakkaa
Ruokaa omasta maasta -merkki

Pellillinen omenapiirakkaa

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

Taikina:
5 Kultamunan vapaan kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vehnäleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa

Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelirouhetta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl juoksevaa rasvaa

1 kg omenoita
1/2 dl ruokokidesokeria

 

Tee näin

Riko kananmunat isoon kulhoon. Vatkaa sokerin kanssa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä kananmuna-sokeriseos, kuivat aineet ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada tainina uunipellille leivinpaperin päälle.
Valmista muruseos sekoittamalla kuivat aineet ja juokseva rasva keskenään.

Viipaloi omenat. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele päälle ruokokidesokeri ja muruseos. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä hiukan ja nauti vaniljakastikkeen kera.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää