Pellillinen omenapiirakkaa
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
Taikina:
5 Kultamunan vapaan kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vehnäleseitä
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl kaardemummaa
1/2 tl suolaa
Muruseos:
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelirouhetta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl juoksevaa rasvaa
1 kg omenoita
1/2 dl ruokokidesokeria
Tee näin
Riko kananmunat isoon kulhoon. Vatkaa sokerin kanssa tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa taikinan kuivat aineet keskenään. Yhdistä kananmuna-sokeriseos, kuivat aineet ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Kaada tainina uunipellille leivinpaperin päälle.
Valmista muruseos sekoittamalla kuivat aineet ja juokseva rasva keskenään.
Viipaloi omenat. Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele päälle ruokokidesokeri ja muruseos. Paista 200-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Anna jäähtyä hiukan ja nauti vaniljakastikkeen kera.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista