Valkosuklaamutakakku
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
300 g valkosuklaata
180 g voita
2 dl sokeria
3 kultamunan vapaan kananmunaa
1 sitruunan kuori
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
Koristeluun esimerkiksi kermavaahtoa ja vadelmia
Tee näin
Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa. Anna sulaa ja sekoittele tasaiseksi. Vispaa joukkoon myös sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman.
Raasta sitruunan kuori ja yhdistä se muiden kuivien aineiden kanssa tasaiseksi.
Vispaa kananmunat yksitellen suklaaseoksen joukkoon ja kääntele joukkoon kuivat aineet.
Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi.
Anna jäähtyä, siirrä tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi kermavaahtopursotuksilla ja vadelmilla.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista