Valkosuklaamutakakku

Valkosuklaamutakakku

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

300 g valkosuklaata

180 g voita

2 dl sokeria

3 kultamunan vapaan kananmunaa

1 sitruunan kuori

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

Koristeluun esimerkiksi kermavaahtoa ja vadelmia

Tee näin

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon rouhittu valkosuklaa. Anna sulaa ja sekoittele tasaiseksi. Vispaa joukkoon myös sokeri. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hieman.

Raasta sitruunan kuori ja yhdistä se muiden kuivien aineiden kanssa tasaiseksi.

Vispaa kananmunat yksitellen suklaaseoksen joukkoon ja kääntele joukkoon kuivat aineet.

Pingota irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia. Mutakakku saa jäädä keskeltä pehmeäksi.

Anna jäähtyä, siirrä tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi kermavaahtopursotuksilla ja vadelmilla.