Juustokakkubrownie vadelmilla

Juustokakkubrownie vadelmilla

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

Browniekerros:
300 g voita
200 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
3 dl sokeria
4 Kultamunan vapaankananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa

250 g vadelmia (pakaste käy hyvin)
2 rkl perunajauhoja

Juustokakkukerros:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria

Koristeeksi:
Tomusokeria
Tuoretta minttua
Pakastekuivattua vadelmaa

Tee näin

  • Sulata voi. Lisää joukkoon paloitellut suklaat ja sekoittele tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös sokeri ja sekota vispilällä tasaiseksi.
  • Riko joukkoon kananmunat yksitellen ja vispaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne brownietaikinan joukkoon nuolijalla käännellen
  • Levitä brownietaikinasta uunipannulle leivinpaperin päälle n. 2/3 osaa.
  • Yhdistä juustokakkumassaa varten tuorejuusto ja rahka keskenään. Sekoita joukkoon kananmuna, perunajauho ja sokerit. Sekoita perunajauho vadelmien joukkoon.
  • Ripottele vadelmat brownietaikinan päälle. Ja levitä päälle juustokakkukerros. Lusikoi päälle loput brownietaikinat ja ”marmoroi” pinta esimerkiksi lusikalla tai coctailtikun avulla.
  • Paista 185-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, mutta brownie saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
  • Anna brownien jäähtyä ja paloittele melko pieniksi paloiksi.
  • Siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele mintulla ja pakastekuivatuilla vadelmilla. Nauti esimerksi kahvin kera