Juustokakkubrownie vadelmilla
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
Browniekerros:
300 g voita
200 g tummaa suklaata
150 g maitosuklaata
3 dl sokeria
4 Kultamunan vapaankananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl leivontakaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2,5 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g vadelmia (pakaste käy hyvin)
2 rkl perunajauhoja
Juustokakkukerros:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g maitorahkaa
2 rkl perunajauhoja
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl sokeria
Koristeeksi:
Tomusokeria
Tuoretta minttua
Pakastekuivattua vadelmaa
Tee näin
- Sulata voi. Lisää joukkoon paloitellut suklaat ja sekoittele tasaiseksi. Sekoita joukkoon myös sokeri ja sekota vispilällä tasaiseksi.
- Riko joukkoon kananmunat yksitellen ja vispaa tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne brownietaikinan joukkoon nuolijalla käännellen
- Levitä brownietaikinasta uunipannulle leivinpaperin päälle n. 2/3 osaa.
- Yhdistä juustokakkumassaa varten tuorejuusto ja rahka keskenään. Sekoita joukkoon kananmuna, perunajauho ja sokerit. Sekoita perunajauho vadelmien joukkoon.
- Ripottele vadelmat brownietaikinan päälle. Ja levitä päälle juustokakkukerros. Lusikoi päälle loput brownietaikinat ja ”marmoroi” pinta esimerkiksi lusikalla tai coctailtikun avulla.
- Paista 185-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla, mutta brownie saa jäädä keskeltä tahmeaksi.
- Anna brownien jäähtyä ja paloittele melko pieniksi paloiksi.
- Siivilöi pinnalle tomusokeria ja viimeistele mintulla ja pakastekuivatuilla vadelmilla. Nauti esimerksi kahvin kera
Oton muut reseptit
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista