Oton suklaajuustokakku
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
(12 palaa)
Pohja:
150 g suklaakeksejä
50 g voita
Valkosuklaatäyte:
2 Kultamunan vapaan kananmunaa
200 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria
Tummasuklaatäyte:
125 g tummaa suklaata
3 maitosuklaapatukkaa (esim. Kinder)
3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1.5 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
Tuoreita vadelmia
Nonpparellejä
Paloiteltuja suklaapatukoita (esim. Kinder)
Tee näin
Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä tasaiseksi massaksi. Voitele irtopohjavuoan reunat ja laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Kokoa kakku joko suoraan tarjoiluastiaan tai irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Taputtele vuoan tai tarjoilulautasen pohjalle keksivoiseos lusikalla painellen ja siirrä jääkaappiin odottamaan.
Erottele täytteitä varten kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosulkaa varovasti mikrossa. Laita 3 liivatelehteä turpoamaan veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa desi kerma vaahdoksi. Yhdistä 100 g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja sulatettu valkosuklaa. Yhdistä kermavaahto, valkosuklaaseos ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Viimeisenä kääntele joukkoon puolet valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi.
Kaada valkosuklaatäyte keksipohjan päälle ja siirrä hyytymään tunniksi jääkaappiin.
Aloita tummasuklaatäytteen valmistaminen sulattamalla suklaat varovasti mikrossa. Laita 3 liivatelehteä turpoamaan veteen. Vatkaa desi kermaa vaahdoksi. Yhdistä 100 g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja sulatettu suklaa. Yhdistä kermavaahto, suklaaseos ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Viimeisenä kääntele joukkoon toinen puolikas valkuisvaahdosta ja kääntele tasaiseksi.
Kaada toinen täyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h, mielellään yön yli. Irroita reuna ja koristele haluamallasi tavalla.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista