Täytekakkupohja

Täytekakkupohja

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

4 Kultamunan vapaan kananmunaa

n. 2 dl sokeria

n. 2 dl vehnäjauhoja

Vuoan voiteluun voita ja korppujauhoja

Tee näin

Riko huoneenlämpöiset kananmunat kulhoon ja mittaa niiden tilavuus.

Tarvitset jauhoja ja sokeria saman verran kuin monia, joten mikäli kananmunien tilavuus on esimerkiksi 2 dl mittaa saman verran myös jauhoja ja sokeria.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella tai yleiskoneessa. Siivolöi joukkoon jauhot ja kääntele tasaiseksi taikinaksi varovasti nuolijan avulla.

Kaada taikina huolella voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halkaisija n. 19 cm) ja tasoita pinta. Paista 175-asteissa uunissa n. 40 min ja anna jäähtyä hiukan. Kumoa jäähtymään esimerkiksi leikkuulaudan avulla.

Leikkaa jäähtynyt kakku sahalaitaisen veitsen avulla kolmeen osaan ja täytä haluamallasi tavalla. Muista kostuttaa jokainen kerros esimerkiksi maidon ja vaniljasokerin avulla.

Itse täytin kakun kermavaahdollla, mansikkahillolla ja tuoreille mansikoilla ja pinnan koirstelin kermavaahtopursotuksilla.

4 munan täytekakun väliin kannattaa varata kermaa 4 dl, kuorrutteeksi 4 dl ja pinnalle vielä vähintään 2 dl eli yhteensä ainakin litran verran.