Marengit ja vinkkejä niiden tekoon
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
4 Kultamunan vapaan kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl etikkaa
1 tl suolaa
Mikäli teet pavlovia täytteeksi esimerkiksi sitruunarahkaa ja tuoreita marjoja.
Tee näin
Erottele valkuiaset huolellisesti.
Laita ne kuivaan leivontakulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaa pari minuuttia huolellisesti.
Lisää etikka. (Parantaa vaahdon rakennetta) ja vatkaa huolellisesti. Lisää myös suolaa taittamaan makeutta. Vatkaa vielä muutaman minuutin ajan, jotta massa on aivan kuohkeaa.
Nostele massa pursotinpussiin, jossa on tylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi pieniä marenkeja tähtityllalla tai pavlovapohjia.
Paista 110-asteissa uunissa n. 1.5 h. Uuni ei saa olla liian kuuma, jotta marengit eivät ota väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista