Hyppää sisältöön
Marengit ja vinkkejä niiden tekoon
Ruokaa omasta maasta -merkki

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

4 Kultamunan vapaan kananmunan valkuaista

2,5 dl sokeria

1 tl etikkaa

1 tl suolaa

Mikäli teet pavlovia täytteeksi esimerkiksi sitruunarahkaa ja tuoreita marjoja.

Tee näin

Erottele valkuiaset huolellisesti.

Laita ne kuivaan leivontakulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaa pari minuuttia huolellisesti.

Lisää etikka. (Parantaa vaahdon rakennetta) ja vatkaa huolellisesti. Lisää myös suolaa taittamaan makeutta. Vatkaa vielä muutaman minuutin ajan, jotta massa on aivan kuohkeaa.

Nostele massa pursotinpussiin, jossa on tylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi pieniä marenkeja tähtityllalla tai pavlovapohjia.

Paista 110-asteissa uunissa n. 1.5 h. Uuni ei saa olla liian kuuma, jotta marengit eivät ota väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää