Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

4 Kultamunan vapaan kananmunan valkuaista

2,5 dl sokeria

1 tl etikkaa

1 tl suolaa

Mikäli teet pavlovia täytteeksi esimerkiksi sitruunarahkaa ja tuoreita marjoja.

Tee näin

Erottele valkuiaset huolellisesti.

Laita ne kuivaan leivontakulhoon ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen ja jokaisen lisäyksen jälkeen vatkaa pari minuuttia huolellisesti.

Lisää etikka. (Parantaa vaahdon rakennetta) ja vatkaa huolellisesti. Lisää myös suolaa taittamaan makeutta. Vatkaa vielä muutaman minuutin ajan, jotta massa on aivan kuohkeaa.

Nostele massa pursotinpussiin, jossa on tylla. Pursota pellille leivinpaperin päälle esimerkiksi pieniä marenkeja tähtityllalla tai pavlovapohjia.

Paista 110-asteissa uunissa n. 1.5 h. Uuni ei saa olla liian kuuma, jotta marengit eivät ota väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.