Simppeli mustikkapiirakka

Simppeli mustikkapiirakka

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

1 kpl kaurainen piirastaikina kaupan pakastealtaasta
250 g mustikoita (tuoreita tai pakaste)
1,5 rkl perunajauhoja
1/2 dl sokeria

2 Kultamunan vapaan kananmunaa
2 dl kermaviiliä
2 dl vaniljajugurttia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1,5 tl kardemummaa

Halutessasi koristeluun tomusokeria

Tee näin

Taputtele sulatettu taikina piirasvuokaan tai irtopohjavuokaan ja myös pari senttiä reunoille. (Halkaisijaltaan n. 24 cm)

Yhdistä mustikat, perunajauhot ja sokeri.

Riko kananmunat leivontakulhoon ja sekoita joukkoon kermaviili, jugurtti, sokerit ja kaardemumma. Sekoittele tasaiseksi ja kaada pohjan päälle.

Ripottele pinnalle mustikkaseos ja paista 175-asteissa uunissa n. 45 minuuttia Anna jäähtyä ennen tarjoilua, viimeistele tomusokerilla ja nauti esimerkiksi vaniljakastikkeen kera🫶