Simppeli sienipiirakka
Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017
Ainekset
1 kpl valmis rukineen piirastaikina sulatettuna
1 l metsäsieniä (esim vaaleaorakasta ja kanttarelleja)
1 kpl keltasipuli
3 rkl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa ja mustapippuria myllystä
3 Kultamunan vapaan kananmunaa
2 dl kermaviiliä
200 g juustoraastetta (osa pinnalle)
Tee näin
Käsittele metsäsienet ja paloittele ne kuivalle pannulle. Paista ylimääräinen neste pois.
Kuori ja hienonna sipuli. Lisää sipuli sienien joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Taputtele piirastaikina irtopohjavuoan (26 cm) pohjalle leivinpaperin päälle. Taputtele taikinaa pari senttiä myös vuoan reunoille. Kaada päällä sieni-sipuliseos ja tasoittele pinta.
Riko kananmunat kulhoon. Sekoita rakenne tasaiseksi vispilällä ja sekoita joukkoln kermaviili, hienonnettu persilja ja puolet juustoraasteesta.
Kaada juustoseos sienten päälle, tasoita pinta ja ripottele päälle loput juustoraasteet. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 – 40 minuuttia. Nauti esimerkiksi vihersalaatin kera.
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista