Kummitusmarengit

Kummitusmarengit

n. 12 kpl

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

2 Kultamunan vapaan kananmunaa
1 dl sokeria
3/4 tl suolaa

Koristeluun esimerkiksi suklaata

 

Tee näin

Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Laita valkuaiset leuvontakulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää suola ja sokeri pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten.

Valmis marenkivaahto on erittäin kuohkeaa ja pysyy leivontakulhossa vaikka sen kääntäisi ylösalaisin.

Laita massa pursotinpussiin ja pursota pellille n. 12 kpl marenkeja. Paista 100-asteisessa uunissa n. 70 minuuttia.

Anna jäähtyä ja koristele esimerkiksi sulatetulla suklaalla.