Hyppää sisältöön
Tortut kylmäsavulohitäytteellä
Ruokaa omasta maasta -merkki

Tortut kylmäsavulohitäytteellä


Ainekset

5 kpl lehtitaikinalevyjä sulatettuna

1 kpl Kultamunan (ulko)kananmuna

1 rkl seesaminsiemeniä

1/2 ruukkua ruohosipulia

150 g kylmäsavulohiviipaleita

1/2 sitruunan mehu

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g creme fraichea

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippuria myllystä

Tee näin

Halkaise lehtitaikinalevyt ja muotoile ne perinteisten joulutorttujen tapaan esimekiksi torttumuotin tai veitsen avulla.

Riko kananmunan rakenne ja voitele tortut. Paista 225-asteisessa uunissa n 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Hienonna ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche keskenään tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.Tämän jälkeen sekoita joukkoon ruohosipuli ja lohi. Lopuksi tarkista maku.

Täytä jäähtyneet tortut lusikan avulla lohitäytteellä ja viimeistele ruohosipulilla. Nauti esimerkiksi glögin kera🤩

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää