Tortut kylmäsavulohitäytteellä
Ainekset
5 kpl lehtitaikinalevyjä sulatettuna
1 kpl Kultamunan (ulko)kananmuna
1 rkl seesaminsiemeniä
1/2 ruukkua ruohosipulia
150 g kylmäsavulohiviipaleita
1/2 sitruunan mehu
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g creme fraichea
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria myllystä
Tee näin
Halkaise lehtitaikinalevyt ja muotoile ne perinteisten joulutorttujen tapaan esimekiksi torttumuotin tai veitsen avulla.
Riko kananmunan rakenne ja voitele tortut. Paista 225-asteisessa uunissa n 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea.
Hienonna ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche keskenään tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.Tämän jälkeen sekoita joukkoon ruohosipuli ja lohi. Lopuksi tarkista maku.
Täytä jäähtyneet tortut lusikan avulla lohitäytteellä ja viimeistele ruohosipulilla. Nauti esimerkiksi glögin kera🤩
Oton muut reseptit
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista