Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Ainekset

5 kpl lehtitaikinalevyjä sulatettuna

1 kpl Kultamunan (ulko)kananmuna

1 rkl seesaminsiemeniä

1/2 ruukkua ruohosipulia

150 g kylmäsavulohiviipaleita

1/2 sitruunan mehu

100 g maustamatonta tuorejuustoa

100 g creme fraichea

1/2 tl suolaa

1/2 tl pippuria myllystä

Tee näin

Halkaise lehtitaikinalevyt ja muotoile ne perinteisten joulutorttujen tapaan esimekiksi torttumuotin tai veitsen avulla.

Riko kananmunan rakenne ja voitele tortut. Paista 225-asteisessa uunissa n 15 min tai kunnes pinta on kullanruskea.

Hienonna ruohosipuli ja kylmäsavulohi. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Sekoita tuorejuusto ja creme fraiche keskenään tasaiseksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunalla.Tämän jälkeen sekoita joukkoon ruohosipuli ja lohi. Lopuksi tarkista maku.

Täytä jäähtyneet tortut lusikan avulla lohitäytteellä ja viimeistele ruohosipulilla. Nauti esimerkiksi glögin kera🤩