Hyppää sisältöön
Juustoinen kasvispiiras
Ruokaa omasta maasta -merkki

Juustoinen kasvispiiras

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

1 suolainen piirastaikina

1 (150 g) purjo

2 porkkanaa

1 rasia kirsikkatomaatteja

1 rkl rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 Kultamunan luomu-kananmunaa

1 prk kermaviiliä

150 g yrtti-valkosipulituorejuustoa

1 prk ruokakermaa

150 g juustoraastetta

Tee näin

Huuhtele, halkaise ja hienonna purjo. Kuori ja raasta porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit.

Kuulota purjo ja porkkanat öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja sekoita joukkoon kermaviili, tuorejuusto, ruokakerma ja puolet juustoraasteesta.

Taputtele sulatettu taikina irtopohjavuuan pohjalle ja reunoille. Kaada päälle purjotäyte ja asettele tomaatit tasaiseksi kerrokseksi. Kaada pinnalle juustotäyte ja ripottele päälle loput juustoraasteet.

Paista 200 asteisessa uunissa 45 – 50 minuuttia. Anna jäähtyä, siirrä tarjoiluastialle ja koristele vaikkapa vuonankaalilla.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Oton suklaajuustokakku

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää