Hyppää sisältöön
Oton suklaajuustokakku
Ruokaa omasta maasta -merkki

Oton suklaajuustokakku

Otto Leskinen, Junior MasterChef Suomi 2017


Ainekset

(12 palaa)

Pohja:

150 g suklaakeksejä
50 g voita

Valkosuklaatäyte:

2 Kultamunan vapaan kananmunaa
200 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1,5 tl vaniljasokeria

Tummasuklaatäyte:

125 g tummaa suklaata
3 maitosuklaapatukkaa (esim. Kinder)
3 liivatelehteä
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1.5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

Tuoreita vadelmia
Nonpparellejä
Paloiteltuja suklaapatukoita (esim. Kinder)

Tee näin

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä tasaiseksi massaksi. Voitele irtopohjavuoan reunat ja laita reunoille leivinpaperisuikaleet. Kokoa kakku joko suoraan tarjoiluastiaan tai irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm). Taputtele vuoan tai tarjoilulautasen pohjalle keksivoiseos lusikalla painellen ja siirrä jääkaappiin odottamaan.

Erottele täytteitä varten kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Sulata valkosulkaa varovasti mikrossa. Laita 3 liivatelehteä turpoamaan veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa desi kerma vaahdoksi. Yhdistä 100 g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja sulatettu valkosuklaa. Yhdistä kermavaahto, valkosuklaaseos ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Viimeisenä kääntele joukkoon puolet valkuaisvaahdosta ja sekoita tasaiseksi.

Kaada valkosuklaatäyte keksipohjan päälle ja siirrä hyytymään tunniksi jääkaappiin.

Aloita tummasuklaatäytteen valmistaminen sulattamalla suklaat varovasti mikrossa. Laita 3 liivatelehteä turpoamaan veteen. Vatkaa desi kermaa vaahdoksi. Yhdistä 100 g tuorejuustoa, 1 keltuainen ja sulatettu suklaa. Yhdistä kermavaahto, suklaaseos ja sokerit. Sekoita tasaiseksi. Sulata liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita huolellisesti täytteen joukkoon. Viimeisenä kääntele joukkoon toinen puolikas valkuisvaahdosta ja kääntele tasaiseksi.

Kaada toinen täyte hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle, tasoita pinta ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 h, mielellään yön yli. Irroita reuna ja koristele haluamallasi tavalla.

Oton muut reseptit

Amerikkalaiset pannukakut

Lue lisää

Espanjalainen perunamunakas

Lue lisää

Feta-pinaattipasteijat

Lue lisää

Joulutortut porotäytteellä

Lue lisää

Juustoinen kasvispiiras

Lue lisää

Juustokakkubrownie vadelmilla

Lue lisää

Kermainen pasta carbonara

Lue lisää

Keväiset broccoliinipiiraat

Lue lisää

Kummitusmarengit

Lue lisää

Laskiaispullat

Lue lisää

Marengit

Lue lisää

Marengit ja vinkkejä niiden tekoon

Lue lisää

Pannari & mintulla maustettu marjahillo

Lue lisää

Pellillinen omenapiirakkaa

Lue lisää

Porkkanalaatikko

Lue lisää

Pullat

Lue lisää

Puolukkapavlova

Lue lisää

Runebergin tortut

Lue lisää

Simppeli mustikkapiirakka

Lue lisää

Simppeli sienipiirakka

Lue lisää

Suklaiset mokkapalat

Lue lisää

Täytekakkupohja

Lue lisää

Tortut kylmäsavulohitäytteellä

Lue lisää

Valkosuklaamutakakku

Lue lisää